Companii

La Fântâna ia 34 mil. euro de la Erste pentru a plăti dividende, datorii şi pentru achiziţii

La Fântâna ia 34 mil. euro de la Erste pentru a plăti...

Autor: Raluca Ghinea

13.08.2013, 20:18 251

Furnizorul de apă îmbuteliată în sistem watercooler La Fântâna va utiliza împrumutul de 34 de milioane de euro obţinut de la Erste Group Bank pentru finanţarea datoriei actuale, a dividendelor către acţionari şi eventuale achiziţii pentru consolidarea poziţiei în piaţă. Finanţarea acordată de Erste la finalul lunii iulie include împrumuturi la termen, o facilitate de credit care poate fi reînnoită în mod automat, de tip revolving. La Fântâna este prezentă pe piaţa din România de peste zece ani şi este furnizor de apă îmbuteliată în sistem watercooler pentru companii şi mediul rezidenţial.

Compania are circa 500 de angajaţi în România şi deţine două fabrici, la Bucureşti şi Sibiu. În mai 2007, fondul de investiţii Innova Capital, cu sediul central la Varşovia, a cumpărat 92% din acţiunile grupului La Fântâna de la fondul Oresa Ventures şi de la Cristian Amza într-o tranzacţie de 35 de milioane de euro. Anul trecut, La Fântâna a raportat o creştere cu 21% a cifrei de afaceri comparativ cu 2011, la 101,2 milioane lei (22,7 milioane euro), şi un profit net cu 17,7% mai mare, de 11,4 milioane lei (2,56 milioane euro).

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO