Companii

La o discuţie cu Inaki Berroeta, şeful Vodafone România

La o discuţie cu Inaki Berroeta, şeful Vodafone România

Inaki Berroeta, şeful Vodafone România

Autor: Anca Barbulescu

13.06.2011, 23:48 1352

Inaki Berroeta a venit la conducerea Vodafone România în urmă cudoar jumătate de an, într-o perioadă tensionată pentru industriatelecom. Invitat, pe 22 iunie, la cea de-a douăsprezecea ediţie a"Meet the CEO", formatul de întâlniri lansat de revista BusinessMagazin, executivul va discuta deschis despre evoluţia pieţei şidespre planurile sale pentru Vodafone.

"Cred că este foarte important să existe colaborare în cadrulcompaniei, să lucreze toţi umăr la umăr în aceeaşi di­rec­ţie", îşidescrie în câteva cuvinte Inaki Berroeta, prin­ci­piile după careîşi ghidează mana­gementul. "Pentru mine, leader­ship înseamnă înprimul rând alegerea celei mai bune echipe, stabilirea obiectivelorşi încurajarea oamenilor de a lua propriile decizii. Sunt practicadeptul unui stil de mana­gement participativ şi colaborativ".

La cârma Vodafone a venit în decembrie, când Liliana Solomon,cea care a condus în ultimii cinci ani compania, a decis să-şicontinue ca­riera la nivel interna­ţional, în cadrul grupului.Spaniolul Inaki Berroeta (43 de ani), care conduce afacerile deaproape un miliard de euro ale Vo­dafone, al doilea cel mai mareoperator telecom din piaţa locală, are peste 15 ani de experienţăîn sectorul telecom. Licen­ţiat în telecomunicaţii la Universitateadin Ţara Bascilor (Spania) şi absolvent al unui MBA obţinut în 2004de la Henley Management Col­le­ge, executivul şi-a în­ce­putcariera în do­meniul sistemelor IT, al consultanţei IT şimanagementului.

Inaki Berroeta a fost în 1995 unul dintre primii angajaţi aiAirtel Movil, operatorul telecom care urma să devină VodafoneSpania. Doi ani mai târziu, s-a mutat în California, SUA, laAirTouch International ca director IT, iar în 1999 s-a alăturatechipei Global Star USA ca director pentru divizia de facturare şide relaţii cu clienţii. În 2000, Berroeta a revenit în Spania, undea deţinut până în 2007 mai multe poziţii executive în cadrulVodafone: director al centrului de dezvoltare software, directorpentru servicii şi produse pentru companii şi, în cele din urmă,director de vânzări pentru companii. Iar ultimii trei ani a condusoperaţiunile Vodafone din Malta.

Berroeta este pasionat de ciclism şi a participat recent la douăcurse în România, însă printre domeniile lui de interes se numărăşi maşinile clasice, Formula 1 sau scufundări.

Întâlnirea lui Inaki Berroeta cu publicul va avea loc miercuri,22 iunie, cu ocazia evenimentului "MEET THE CEO", organizat deBUSINESS Magazin, conceput ca un moment oportun pentru un publicrestrâns de a avea acces la o discuţie liberă cu membri importanţiai comunităţii de business din România. În prima parte aevenimentului, Berroeta va susţine o prezentare în cadrul căreia vapovesti în detaliu despre experienţa sa de 15 ani în domeniultelecomunicaţiilor şi va împărtăşi idei, sfaturi şi experienţe dincariera sa, urmând ca publicul să aibă apoi ocazia să adresezeîntrebări şefului Vodafone România. Auditoriul va avea astfelocazia să discute liber, împreună cu Inaki Berroeta, despreevoluţia industriei de telecomunicaţii, despre impactul crizeieconomice în acest domeniu, precum şi despre planurile pe care leare pentru Vodafone.

Mai multe detalii despre ediţiile anterioare ale "MEETTHE CEO", dar şi despre proiectele viitoare găsiţi pewww.bmag.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO