Companii

La statiile OMV se vor plati utilitatile si politele de asigurare

13.04.2006, 00:00 32

OMV Romania Mineraloel, filiala a grupului petrolier austriac, a anuntat ca pana la sfarsitul anului in cadrul benzinariilor vor fi introduse o serie de servicii financiare printre care se numara plata facturilor la utilitati, a amenzilor, precum si posibilitatea incheierii unor polite de asigurare.

OMV Romania Mineraloel urmeaza sa treaca in perioada urmatoare in structura Petrom, dupa ce aceasta a achizitionat statiile OMV din Romania, Bulgaria si Serbia Muntenegru in cadrul unei tranzactii de 234,4 milioane de euro.

OMV a anuntat recent parteneriatul realizat alaturi de HVB Bank Romania prin intermediul caruia clientii persoane fizice ai HVB vor putea plati, de la jumatatea lunii aprilie, ratele la credite in 41 de benzinarii, din cele 75 detinute de companie.

"Acesta este un prim pas in dezvoltarea altor servicii", a declarat Vlad Seitan, retail manager in cadrul OMV Romania.

"Intentia noastra este de a dezvolta statiile ca niste centre de prestari servicii", a continuat reprezentantul OMV.

Compania poarta negocieri cu distribuitorii de energie electrica si gaze naturale in vederea incheierii unor contracte care sa permita plata utilitatilor prin intermediul benzinariilor.

"In ceea ce priveste segmentul de asigurari, la inceputul anului, pentru o durata limitata de timp, clientii OMV si-au putut incheia in punctele de alimentare asigurarea obligatorie de raspundere civila prin intermediul unui parteriat cu compania de asigurari Unita", a mai precizat Seitanu. Societatea de asigurari Unita este membra a grupului austriac Wiener Staedtische. Austriecii mai controleaza companiile Omniasig, Omniasig Addenda si Agras.

Parteneriatul dintre OMV Romania si HVB a fost stabilit in urma cu trei luni, iar costurile de implementare au fost destul de reduse tinand cont de faptul ca tranzactiile se deruleaza pe platforma de transfer rapid de numerar Westaco Express, serviciu introdus in octombrie 2004.

Pentru plata ratelor clientul trebuie sa prezinte actul de identitate, sa completeze un formular si sa prezinte numarul contului bancar.

Nivelul trasferurilor de numerar realizate prin intermediul Westaco inregistreaza o valoare aproximativa de un milion de euro pe luna.

Grupul petrolier OMV este actionarul majoritar al celei mai mari companii romanesti, Petrom.

OMV a preluat compania romaneasca la jumatatea lunii decembrie 2004, in urma unei tranzactii in valoare totala de 1,5 miliarde euro.

Grupul austriac activeaza insa pe piata autohtona din 1999, avand o retea proprie de benzinarii, care cuprinde aproximativ 75 de statii, conform ultimelor date disponibile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO