Companii

La trei ani de la intrarea pe piaţă, Leroy Merlin deschide al doilea magazin, la Craiova

La trei ani de la intrarea pe piaţă, Leroy Merlin...

Autor: Cristi Moga

11.09.2014, 00:00 1906

Retailerul francez de bricolaj Leroy Merlin, care a intrat pe piaţa locală în 2011, prin deschiderea unui magazin pe Şoseaua Chitilei din Bucureşti, va deschide mâine la Craiova al doilea magazin din România, în cadrul centrului comercial Electroputere Parc, dezvoltat de grupul belgian BelRom. Leroy Merlin agrease încă din 2010, de la achiziţia terenului pentru dezvoltarea proiectului Electroputere, să deschidă un magazin în cadrul acestui mall, inaugurat în 2011, dar procesul a avansat greu, pe fondul insolvenţelor care au lovit atât firma de construcţii care a realizat mallul, cât şi în firma de proiect.

După stabilizarea magazinului din Chitila, care anul trecut a ajuns la vânzări de 25 mil. euro, cei de la Leroy Merlin au decis să îşi întărească prezenţa locală, astfel că francezii au investit în amenajarea magazinului de la Craiova, au demarat lucrările la o unitate nouă pe Şoseaua Alexandriei din Bucureşti şi, mai ales, au ajuns la o înţelegere cu grupul austriac BauMax pentru preluarea celor 15 magazine din România, tranzacţie care deocamdată aşteaptă acordul Consiliului Concurenţei. În Craiova mai au în prezent magazine de bricolaj şi reţelele Dedeman, Praktiker, dar şi BauMax, astfel că după finalizarea tranzacţiei cu austriecii Leroy Merlin va avea probabil două unităţi în oraş. În altă ordine de idei, tot mâine şi cei de la Praktiker vor deschide un magazin de bricolaj în Târgu-Jiu, deschizând o piaţă în care în toamna acestui an îşi va face intrarea şi reţeaua Dedeman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO