La un impozit pe cifra de afaceri de 1% pentru toate companiile, în loc de impozitul pe profit de 16%, statul ar putea pierde bani

Secțiune susținută de Medlife Logo

29 iun 2017 Autor: Iulian Anghel

Veniturile bugetului general consolidat din impozitul pe profit plătit de companii a fost la nivelul lui 2015 de 13,8 miliarde de lei (15,5 mld. lei în 2016), la un impozit pe profit plătit de 16%. Pentru acelaşi ani de referinţă, 2015, cifra de afaceri a tuturor companiilor din România a fost de 1.237 de miliarde de lei (275 mld. euro). Prin urmare, plătind un impozit de profit de 16%, companiile au dat statului din profit 13,8 miliarde de lei. Dacă, în acel an, ar fi existat impozitul pe cifra de afaceri, de 1%, să prespunem, statul ar fi încasat 12,3 miliarde de lei.

PSD vrea să pună cruce cotei unice de impozitare şi să introducă impozitul pe cifra de afaceri – un impozit care va fi însă „în trepte”. Programul de guvernare care anunţă această mutare majoră nu intră însă în detalii.

 

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
impozit
, profit
, companii
, cifra de afaceri
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide