Companii

Laboratoarele medicale acreditate pentru testarea PCR şi-au crescut businessul şi de 3-4 ori în anul pandemiei. De la zero la 4-5 milioane de lei într-un an

Pandemia de COVID-19 a determinat operatorii privaţi să intre pe nişa testelor pentru a depista noul virus.

Pandemia de COVID-19 a determinat operatorii privaţi să intre pe nişa testelor pentru a depista noul virus.

Autor: Georgiana Mihalache

17.07.2021, 10:12 310

♦ Câteva laboratoare medicale au trecut de la zero la câteva milioane de lei în 2020 ♦ Doar câteva laboratoare private au intrat pe lista iniţială a Ministerului Sănătăţii de laboratoare acreditate pentru testarea PCR în cazul diagnosticării COVID-19 ♦ Din februarie 2020 până în prezent s-au făcut 8,5 mil. de teste PCR ♦ La un cost mediu de 300 lei, testarea PCR în România a costat 2,5 mld. lei până acum.

Laboratoarele medicale private care au intrat pe lista autorităţilor ca unităţi acre­ditate pentru a testa prin metoda PCR infecţia cu noul coronavirus şi-au crescut semnificativ afacerile în 2020 faţă de anul anterior. Astfel, din calculele ZF pe baza informaţiilor financiare a zece laboratoare acreditate, unele laboratoare au trecut de la afaceri de câteva zeci de mii de lei, la milioane de lei.

Un test PCR costa anul trecut în medie circa 300 lei, însă preţurile variau în funcţie de rapiditatea rezultatului, dacă era tradus în engleză. În plus, anul trecut testarea PCR a fost singura modalitate prin care s-a putut călători în anumite ţări, printre care Grecia, Austria, destinaţii preferate de români pentru turism.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO