Companii

LaborMed tinteste 10% din piata de antidiabetice orale

11.04.2008, 20:17 25

Producatorul de medicamente LaborMed Pharma, intrat in acest an in portofoliul fondului de investitii Advent International in urma unei tranzactii de 123 mil. euro, are ca target o cota de piata de 10% pe segmentul de andiabetice orale cu un nou produs, Gliclazid MR LPH 30 mg.
"Gliclazid MR LPH 30 mg este un produs care completeaza portofoliul nostru de antidiabetice orale. Este o gama noua, dezvoltata organic de LaborMed Pharma in ultimii ani si pe care mizam in viitor pentru o crestere a cotei de piata a companiei. Pentru acest produs, ne propunem o cota de piata de 10%", a spus Stephen Stead, CEO al LaborMed.
Valoarea pietei de antidiabetice orale (la nivel de pret de producator) a fost anul trecut de circa 27,2 mil. euro, potrivit datelor citate de reprezentantii companiei.
La nivel total, valoarea pietei produselor folosite in tratamentul diabetului a atins anul trecut 67,45 milioane de euro. Piata farmaceutica totala (la preturi de farmacie) s-a ridicat anul trecut la 1,8 miliarde de euro, in crestere cu 11,2% comparativ cu anul anterior. Pentru acest an, estimarile principalilor jucatori indica depasirea pragului de doua miliarde de euro.
Numarul de pacienti diabetici din Romania este estimat la circa 850.000, din care 750.000 cu diabet zaharat de tip II, restul fiind diabet zaharat de tip I. In cadrul programului de evaluare a starii de sanatate demarat in 2007 de Ministerul Sanatatii Publice, din 2,5 milioane de persoane evaluate, 23,4% au fost depistate ca avand diferite grade de diabet zaharat.
Portofoliul LaborMed cuprinde peste 80 de produse, compania avand o pozitie mai puternica pe segmentul cardiovascular si sistem nervos central.
"Acesta este o prima lansare pe care o pregatim de ceva vreme. In urmatoarele luni vom lansa doua noi medicamente care ne vor imbogati portofoliul dedicat tratamentelor cardiovasculare. Speram sa pastram acelasi ritm alert in lansarea de produse noi pana la sfarsitul anului si pe viitor", a adaugat Stephen Stead.
LaborMed a inregistrat anul trecut vanzari brute de 28 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO