Companii

Lactalis aduce primii francezi in echipa LaDorna. Wilfried Lebas este noul CEO al companiei de lactate

19.08.2008, 19:03 90

Producatorul de lactate francez Lactalis, care a achizitionat anul acesta grupul LaDorna de la omul de afaceri Jean Valvis, a numit primii manageri expati la conducerea operatiunilor din Romania, principalele pozitii vizate, alaturi de cea de director general, fiind la nivel de productie si in departamentul financiar, potrivit unor informatii din companie.
Astfel, francezul Wilfried Lebas, 34 de ani, este noul director general al producatorului de lactate LaDorna, el venind dupa o experienta de mai multi ani in cadrul Lactalis, in special in departamentul financiar-contabil, potrivit surselor citate.
Managerii adusi de Lactalis vor colabora cu romanii din conducerea LaDorna pentru a finaliza procesul de integrare a companiei fondate de Jean Valvis. De altfel, omul de afaceri elvetian a declarat intr-un interviu anterior acordat Ziarului Financiar ca va ramane anul acesta presedinte al consiliului de administratie, iar managerii LaDorna vor ramane in functii, urmand ca francezii sa aduca oameni pe cateva pozitii noi recomandate de el.
Reprezentantii LaDorna au confirmat instalarea unui nou CEO, insa nu au oferit mai multe detalii despre acesta pana la inchiderea editiei.
Grupul LaDorna, format din Dorna, Dorna Lactate si Dorna Helas, companie de distributie infiintata in Grecia, a fost achizitionat in aprilie anul acesta de Lactalis in cadrul unei tranzactii estimate la 70 - 90 de milioane de euro. Preluarea a fost aprobata la sfarsitul lunii iulie de catre Consiliul Concurentei, numirea lui Lebas fiind una dintre primele mutari pe care francezii le-au realizat de la preluarea LaDorna.
Vanzarea productiei de lactate catre Lactalis a marcat cel de-al doilea exit din afacerea Dorna (ape minerale si lactate) creata de Jean Valvis, un antreprenor elvetian cu origini in Grecia, care a venit prima data in Romania in 1992. Valvis a vandut apele minerale in 2002 catre Coca-Cola, pentru 39 mil. euro. LaDorna, unul dintre primii cinci producatori de lactate de pe piata locala, a finalizat anul trecut cu afaceri de 38 mil. euro, nivel apropiat de cel raportat in 2006, si un profit operational de 4 mil. euro. Lactalis este al doilea mare producator de lactate din lume si primul de pe piata europeana, cu un rulaj anual de 10 mld. euro.
Piata lactatelor va ajunge la finalul acestui an la 1,3 miliarde de euro, acest segment inregistrand anual ritmuri de crestere de peste 20%. Principalii competitori ai companiei franceze Lactalis vor fi atat filialele locale ale multinationalelor Friesland si Danone, dar si producatorii recent intrati, Tnuva si Muller.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO