Companii

Lactalis produce in Croatia lapte sub brandul LaDorna

17.09.2009, 15:35 183

Grupul francez Lactalis, proprietarul companiei LaDorna, si-aextins gama de lapte UHT cu sase produse noi in aceasta vara, douadintre acestea fiind produse la fabrica Dukat detinuta de Lactalisin Croatia.

"Doua referinte sunt importate din Croatia (n. red. - lapte cuomega 3 si Dimineti Linistite), deoarece LaDorna nu dispune inprezent de utilaje industriale pentru a le fabrica si, in acelasitimp, piata din Romania este pregatita pentru aceste produse", adeclarat Wilfried Lebas, directorul general al producatoruluiLaDorna, companie cu afaceri de aproximativ 40 de milioane deeuro.

Lactalis a preluat compania LaDorna anul trecut de la omul deafaceri Jean Valvis, intr-o tranzactie estimata la peste 70 mil.euro.

Este pentru prima data cand noua conducere a producatorului delactate LaDorna raspunde unei solicitari din partea presei locale,dupa ce reprezentantii companiei au refuzat in repetate randuri safaca orice fel de comentarii in ultimul an. Lebas a adaugat caLactalis intentioneaza sa investeasca pe viitor in dezvoltareatehnologiei LaDorna.

"Odata cu dezvoltarea pietei, LaDorna va folosi cu sigurantaaceasta oportunitate pentru a fabrica local aceste produse (n.red.-sortimentele produse in prezent in Croatia) si pentru a investi innoi tehnologii", a spus el.

Lactalis a inceput sa produca lapte LaDorna la fabrica Dukat dinCroatia, achizitionata de Lactalis in urma cu doi ani, la scurttimp dupa ce grupul francez l-a numit in pozitia de presedinte alconsiliului de administratie al Dorna Lactate pe croatul MatoZadro, de 35 de ani, anterior CEO al producatorului de lactatecroat. Potrivit presei croate, reprezentantii Lactalis declarau lamomentul preluarii Dukat ca doresc sa faca din aceasta companiebaza pentru extinderea regionala a grupului.

Pana la finalul anului trecut, producatorul brandului Presidenta avut ca principal obiectiv aducerea propriilor oameni laconducerea filialei locale. Astfel, la scurt timp dupa preluareagrupului LaDorna, francezii numisera un nou CEO (Wilfred Lebas), undirector financiar si un director de productie, toti de originefranceza, in managementul producatorului de lactate roman.

Din 2009, francezii au inceput sa faca insa si schimbari deportofoliu. Astfel, de la inceputul acestui an au lansat lapte bioecologic in mai multe variante, au demarat productia de cascavalPresident in fabrica de la Vatra Dornei, iar recent au decis saextinda portofoliul de lapte UHT cu alte sase produse.

Gigantul francez Lactalis a semnat acordul de preluare agrupului de companii LaDorna in luna aprilie a anului 2008,tranzactia fiind aprobata de Consiliul Concurentei in luna iulie aanului trecut. Valoarea tranzactiei nu a fost dezvaluita nici deLactalis, nici de fostul proprietar al grupului, omul de afaceriJean Valvis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO