Companii

Lafarge România, oficial sub umbrela CRH

Lafarge România, oficial sub umbrela CRH

Autor: Ioan Dornescu

04.08.2015, 00:00 550
Producătorul irlandez de materiale de construcţii CRH a anunţat că a finalizat achiziţia activelor Lafarge România, parte a unui acord global de preluare a mai multor active Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia) pentru 6,5 miliarde euro, în contextul fuziunii celor doi giganţi mondiali din industria cimentului. CRH notează că decizia de cumpărare a activelor Lafarge din România demonstrează încrederea în rezultatele bune înregistrate de fostele unităţi ale grupului francez. Producătorul irlandez CRH a preluat de la Lafarge uzinele de ciment de la Medgidia şi Hoghiz, staţia de măcinare de la Târgu-Jiu, precum şi mai multe cariere, balastiere şi staţii de betoane, rulajul consolidat al Lafarge România ridicându-se la aproximativ 200 milioane euro în 2014.
 
La nivel global, tranzacţia va dubla capacitatea de producţie de ciment a CRH şi va extinde portofoliile sale de agregate şi de betoane premixate. Prin urmare, CRH va fi, potrivit datelor proprii, al treilea cel mai mare jucător global pe piaţa materialelor de construcţii şi numărul doi la nivel mondial pe piaţa de agregate.  În urma tranzacţiei, piaţa locală a cimentului va rămâne în continuare dominată de trei mari jucători - noua entitate LafargeHolcim, nemţii de la HeidelbergCement, respectiv irlandezii de la CRH.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO