Companii

Laminorul Brăila are o nouă conducere, după ce Mechel a vândut compania

Laminorul Brăila are o nouă conducere, după ce Mechel...

Autor: Stefan Musgociu

26.02.2013, 12:30 968

Katylkou Hleb, cu cetăţenie belorusă, a fost numit, totodată, membru provizoriu în Consiliul de Administraţie şi va fi vicepreşedinte al CA. Mandatele de director general şi de administrator sunt valabile până la finele lunii aprilie, potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Laminorul pieţei Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie a fost preluată provizoriu de Eduard Chimac, acesta înlocuindu-l pe Yury Gushchin. Chimac va fi ocupa funcţia respectivă tot până la sfârşitul lunii aprilie.

Din Consiliul de Adminstraţie a demisionat şi Natalia Mardari, iar pe poziţia rămasă vacantă a fost numit tot temporar Sergiu Lapti.

Grupul rus a vândut pentru preţul simbolic de 230 de lei (52 euro) combinatele metalurgice pe care le deţinea în România, puternic îndatorate, către firma Invest Nikarom din Bucureşti, controlată de două persoane cu cetăţenie rusă.

Tranzacţia a vizat compania Mechel East Europe Metallurgical Division SRL şi combinatele Ductil Steel Buzău, Ductil Steel Oţelu Roşu, Mechel Câmpia Turzii, Mechel Târgovişte şi Laminorul Brăila.

Potrivit ministrului Economiei, Varujan Vosganian, noul proprietar va reporni în martie producţia la unităţile din Târgovişte şi Buzău şi ar putea lua în calcul revânzarea combinatelor din Brăila şi Câmpia Turzii, dacă va găsi cumpărători.

Firma Invest Nikarom are ca asociaţi în părţi egale pe Chumakov Victor (58 de ani) şi Chumakova Svetlana (55 de ani), ambii cu cetăţenie rusă.

Mechel Târgovişte a anunţat, luni, că Tribunalul Dâmboviţa i-a admis vineri intrarea combinatului siderurgic în insolvenţă. Mechel Târgovişte a solicitat săptămâna trecută intrarea în insolvenţă.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Laminorul Brăila a fost realizată vineri, când preţul a scăzut cu 3,85%, la 0,25 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 12 milioane lei (2,7 milioane euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO