Companii

Lanţul de cafenele TED'S Coffee, fondat de Vasi Andreica, deschide două unităţi în Bucureşti, după investiţii de 175.000 euro. ”Sperăm că situaţia de pe piaţa HORECA va începe să se amelioreze din martie 2021”

Lanţul de cafenele TED'S Coffee, fondat de Vasi...

Autor: Roxana Rosu

17.12.2020, 12:38 454

Lanţul de cafenele TED'S Coffee, fondat de Vasi Andreica, antreprenor cu peste 15 ani de experienţă de business, continuă investiţiile şi anunţă deschiderea a două noi locaţii în Bucureşti, în cartierul Tineretului şi în clădirea Ana Tower de lângă Romexpo.

În urma acestor lansări, reţeaua ajunge la 38 locaţii, faţă de 31 cafenele la finele anului 2019. Pe parcursul anului 2020 au fost deschise nouă cafenele şi au fost închise două locaţii.

“Ca antreprenor, rămân optimist faţă de evoluţia mediului de business în ciuda contextului actual care a influenţat domeniul HoReCa. Astfel, din cele nouă cafenele deschise anul acesta, trei au fost lansate până în martie, şi celelalte şase până la sfârşitul anului, practic în pandemie”, a declarat Vasi Andreica.

Cea mai nouă cafenea stradală, cu o  suprafaţă de 140 metri pătraţi, a fost deschisă astăzi, 17 decembrie, la intersecţia bulevardelor Gheorghe Şincai şi Tineretului, după o investiţie de 110.000 de euro.

A doua cafenea deschisă în Bucureşti este situată în proiectul Ana Tower, în zona Casei Presei Libere. Cafeneaua are o suprafaţă de 60 metri pătraţi, plus o terasă exterioară de aceeaşi mărime şi a necesitat o investiţie de 65.000 euro.

Cele două cafenele noi sunt primele locaţii care beneficiază de noua imagine complet schimbată a conceptului TED’S Coffee.

În prezent, marea majoritate a cafenelelor stradale sunt operaţionale, dar vânzările sunt semnificativ mai mici comparativ cu cele înregistrate anul trecut din cauza faptului că sunt închise în interior, plus fără terase din cauza vremii reci şi a traficului extrem redus în contextul şcolii online şi al activităţilor profesionale remote. “Sperăm că situaţia va începe să se amelioreze din martie 2021. Astăzi generăm pierderi însemnate operaţional şi ne uităm cu încredere la granturile promise de guvern. În ceea ce priveşte planurile de extindere pe acest segment, considerăm că vor apărea oportunităţi cu spaţii stradale foarte bune. De exemplu, în primul trimestru din 2021 vom deschide o nouă cafenea stradală în Piaţa Română din Bucureşti, lângă ASE, cu un concept mai elaborate”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO