Companii

Lanţul Continental Hotels, con­trolat de omul de afaceri Radu Enache, renunţă la colaborarea cu Accor şi rebranduieste patru hoteluri Ibis

Lanţul Continental Hotels, con­trolat de omul de...

Autor: Roxana Rosu

29.06.2020, 13:30 1470

Lanţul Continental Hotels, con­trolat de omul de afaceri Radu Enache, şi grupul francez Accor au decis de comun acord să încheie acordul de management semnat în urmă cu 20 ani, în urma acestei decizii patru hoteluri proprietatea Continental Hotels urmând să nu mai opereze sub brandul Ibis de la 1 iulie. 

Cele patru unităţi vizate de încetarea colaborării sunt Ibis Gara de Nord, Ibis Parlament, Ibis Constanţa şi Ibis Sibiu, două dintre ele urmând să funcţioneze sub un nou brand al companiei locale, MyContinental.

„Începând cu data de 1 iulie, hotelurile Ibis preluate vor fi închise pentru aproximativ 4 - 6 luni în vederea efectuării unor lucrări de renovare şi reamenajare. În urma acestui proces cele 4 hoteluri vor fi rebranduite astfel: hotelurile Continental Forum Bucureşti şi Continental Forum Constanţa vor funcţiona sub un standard de patru stele, în timp ce MyContinental Bucureşti şi MyContinental Sibiu vor reprezenta noul brand de trei stele. Dorim să mulţumim Grupului Accor pentru tot ceea ce am reuşit să realizăm împreună pe piaţa industriei hoteliere din România”,  a spus Radu Enache, CEO şi Preşedinte al Continental Hotels S.A.

Grupul Continental numără 13 unităţi hoteliere, dintre care 12 active sub brandurile Continental, Hello Hotels şi Ibis, cu un total de peste 1.850 de camere. Dintre acestea, patru sunt sub contract de management. 

„Fiind un lider global al ospitalităţii, cu un portofoliu care depăşeşte 5000 de hoteluri in întreaga lume, ne concentrăm pe relaţii solide de parteneriat cu toţi proprietarii de hoteluri care colaborează cu noi. Astfel de relaţii includ luarea de decizii comune privind încheierea cooperării atunci când vine momentul potrivit”, a declarat Luc Gesvret SVP Operation & Topline, Accor Europe de Est.

El a adăugat că grupul francez intenţionează să deschidă în România, în parteneriat cu proprietarii locali de hoteluri, şapte noi unităţi (cu peste 800 de camere) în acest an şi 9 hoteluri suplimentare cu 1200 de camere în anii următori pe segmente de la budget la clase superioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO