Companii

​Lanţul hotelier Ensana din Sovata vrea să creeze 120 de camere noi în 3-5 ani: investiţiile se ridică la 20-25 mil. euro

​Lanţul hotelier Ensana din Sovata vrea să creeze 120...

Autor: Florentina Niţu

22.11.2021, 09:00 273

Grupul Ensana Health Spa Hotels, care deţine trei ho­teluri în staţiunea Sovata din judeţul Mureş vrea să ajun­gă la o capacitate de cazare de aproape 1.000 de lo­curi în următorii 3-5 ani. Investiţiile se ridică la 20-25 de mi­lioa­ne de euro, potrivit declaraţiilor făcute de reprezentanţii companiei în cadrul unei conferinţe de presă.

„Acum suntem în curs de renovare a hotelului Sovata şi lucrăm cu arhitecţi români. Viitoarele proiecte le vom dezvolta cu un arhitect din Spania, dar sunt investiţii pentru următorii 3-5 ani. Vrem să construim clădiri noi, un corp de trei vile şi vom transforma fosta bază de tratament de la Lacul Ursu în camere de hotel, ceea ce înseamnă că vom avea încă 120 de camere noi“, a spus Andrei Rusu, director de operaţiuni al lanţului Ensana Health Spa Hotels.

Cele trei hoteluri din Sovata sunt sub eticheta Ensana şi au în total 800 de locuri cazare în aproape 400 de camera duble. Astfel, cu noile capacităţi, merg spre 1.000 de locuri de cazare. Investiţiile în noul proiect se ridică la 20-25 de milioane de euro, conform estimărilor făcute de oficialii businessului, valoare care poate fluctua în funcţie de inflaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO