Companii

Lars Wiechen, Deloitte: Activele româneşti sunt subevaluate, iar multe nu sunt recunoscute ca garanţii la bănci

Lars Wiechen, partener al firmei de consultanţă financiară Deloitte

Lars Wiechen, partener al firmei de consultanţă financiară Deloitte

Autor: Ioana David

10.02.2015, 08:03 734

Lars Wiechen, partener al firmei de consultanţă financiară Deloitte, spune că percepţia investitorilor în legătură cu România s-a îmbunăţăţit în ultimul an, iar primele semnale pozitive au venit de pe Bursă, acolo unde creşterea valorilor companiilor dă startul majorării valorii şi pentru businessurile necotate.

„Şi în România, preţul acţiunilor a crescut semnificativ, iar a­ces­ta este un semn că eco­no­mia a crescut sau investitorii o văd mult mai bine decât în urmă cu un an sau doi”, a spus Lars Wiechen. Princi­palul in­dice al bursei de la Bu­cureşti a crescut anul trecut cu 9% după ce în 2013 creşterea fusese de 26%. Consultantul a fost numit recent în poziţia de la Deloitte, din care coordonează departamentul de servicii de evaluare şi modelare a afacerilor. El a venit în România în urmă cu nouă ani, iar de atunci anual evaluează peste 20 de companii. Unul din­tre primele pro­iec­te şi cel mai mare la care a lucrat a fost evaluarea brandului BCR, care în 2006 atingea o valoare de aproximativ 360 mil. euro (în 2006 BCR a fost preluată de austriecii de la Erste care au plătit 3,75 mld. euro pentru 60% din instituţia financiară).

Lars Wiechen este de origine germană şi a fost şcolit în cadrul unor firme de consul­tanţă precum PwC sau EY, iar în perioada pe­trecută aici a învăţat limba română, pe care o consideră grea, dar pe care o vorbeşte foarte bine. Interviul cu ZF a fost în limba română. Şi-a început mandatul în urmă cu nouă ani într-o perioadă în care era necesară re­evaluarea unor active necorporale precum mărcile, contractele, licenţele, care până atunci nu erau recunsocute în bilanţuri şi aşa spune că a început munca sa din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO