Companii

Laurenţiu Duică, Colliers: Vom vedea o dezvoltare accelerată a sectorului industrial în următorii trei ani, însă avem nevoie de infrastructură, altfel deja discutăm de „două Românii“

Laurenţiu Duică, Colliers: Vom vedea o dezvoltare accelerată a sectorului industrial în următorii trei ani, însă avem nevoie de infrastructură, altfel deja discutăm de „două Românii“

Laurenţiu Duică, director al departamentului industrial Colliers International: Este foarte mare interes pe industrial în România în acest moment. Dacă până acum nu vedeam noi intrări deoarece multora le era teamă de marii proprietari, CTP şi WDP, fiecare cu circa un milion de metri pătraţi de depozite, acum tot mai mulţi analizează intrarea în România.

Autor: Bogdan Alecu

18.10.2019, 08:40 1340

În următorii trei ani stocul de spaţii logistice şi industriale se va dubla pe piaţa locală, în condiţiile în care sunt tot mai mulţi dezvoltatori care anunţă planuri de expansiune.

Lipsa autostrăzilor peste Carpaţi deja a împărţit ţara în două, în condiţiile în care cele mai mari noi investiţii sunt atra­se cu precădere de Transilvania, în timp ce lipsa unei autostrăzi care să trea­că munţii face aproape imposibilă venirea unor investiţii concentrate pe export la sud sau est de munţi.

„Viitorul României depinde în acest moment de autostrăzile care trec munţii, altfel devenim două Românii distincte. Deja prezenţa autostrăzii A1 între Nădlac şi Sibiu, chiar şi cu acea porţiune întreruptă, permite livrarea «just in time»  şi «just in seconds» pentru industria auto. La sud însă, există o problemă, o problemă foarte mare pentru portul Constanţa, unde activitatea este concentrată pe exportul de lemne şi cereale şi tot mai puţine containere, în timp ce portul Hamburg este supraaglomerat“, a spus Laurenţiu Duică, director al departamentului industrial Colliers International.

Stocul industrial modern din România a depăşit 4 mil. mp în primul semestru din 2019, odată cu livrarea a 240.000 mp, iar până la sfârşitul anului  2020 urmează a fi livraţi încă aproape un milion de metri pătraţi.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO