Companii

Lavazza înghite businessul de cafea al gigantului Mars într-o tranzacţie de 650 de milioane de dolari

Lavazza înghite businessul de cafea al gigantului Mars...

Autor: Alex Ciutacu

02.10.2018, 12:30 193

Producătorul italian de cafea Lavazza va înghii businessul de cafea al gigantului american Mars Inc într-o încercare de a-şi contura amprenta globală, în urma unei tranzacţii de circa 650 de milioane de dolari, inclusiv datorii, potrivit Reuters.

Cele două companii au anunţat luni că Lavazza a ajuns la un acord de achiziţie pentru Mars Drinks, un business care include şi brandurile Fravia şi Klinx, două branduri de top în domeniul serviciilor de cafea pentru zonele de birouri (OCS) şi în segmentul de automate de cafea.

Cele două grupuri nu au dezvăluit detaliile financiare ale acordului, însă o sursă din apropierea subiectului a declarat pentru agenţia de presă Reuters că valoarea s-ar ridica la circa 650 de milioane de dolari.

„Această achiziţie întăreşte poziţia Lavazza în segmentele de OCS şi de automate de cafea, ceea ce oferă oportuntăţi considerabile de creştere şi dezvoltare”, spune Antonio Baravalle, CEO Lavazza.

Grupul italian a fost asistat în această tranzacţie de JP Morgan, Clearly Gottlieb Steen & Hamilton, PwC şi Boston Consulting Group.

Mars Inc, care produce bomboanele de ciocolată M&M şi guma Wrigleyăs, a fost asistată de Bank of America Merrill Lynch, Freshfields Bruckhaus Deringer, KPMG şi Rabo Securities.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO