Companii

Le Manoir speră să strângă peste 200.000 de euro din licitaţia de vinuri rare

Le Manoir speră să strângă peste 200.000 de euro din licitaţia de vinuri rare

Foto Shutterstock

Autor: Ioana David

30.09.2011, 00:00 205

Cristian Preotu, directorul asociat al Le Manoir, companie activă pe piaţa vinurilor şi a gastronomiei premium din România, se aşteaptă să strângă peste 200.000 de euro din prima licitaţie de vinuri rare din România pe care o va organiza în această seară la Palatul Cesianu Racoviţă din Capitală.

"Se vor vinde loturi de peste 200.000 de euro", a spus Preotu. Cea mai scumpă colecţie licitată va fi de 288 de sticle de vin de Bordeaux ce vor avea un preţ de pornire de 67.200 de euro. Licitaţia este organizată de Le Manoir, care operează patru magazine Comtesse du Barry, dintre care două în franciză, precum şi magazinul La Boucherie Française (măcelărie de lux), în colaborare cu casa de licitaţii Artmark.

Preotu estimează că piaţa băuturilor de lux (vinuri, inclusiv şampanie, whisky şi cognac) este de 25 mil. euro în valoare şi de peste 1 mil. sticle în volum. În categoria vinurilor premium intră sticlele de peste 10 euro, mai spune Preotu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO