Companii

LeasePlan a înregistrat un profit de 1,43 mil. euro după nouă luni

LeasePlan a înregistrat un profit de 1,43 mil. euro după nouă luni

Autor: Marius Radu - Mediafax

01.11.2011, 00:00 87

Compania de leasing LeasePlan România a înregistrat un profit de 1,43 milioane de euro după primele nouă luni ale anului şi o cifră de afaceri de 22 milioane de euro, în creştere cu 33% faţă de perioada similară a anului precedent.

Compania nu a specificat cu cât s-a modificat profitul faţă de perioada similară a anului trecut. Portofoliul administrat de companie a crescut cu 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 50,3 milioane euro, potrivit unui comunicat transmis de LeasePlan România.

Ritmul de creştere a pieţei de leasing operaţional în 2011 este mai mare comparativ cu cel din anul anterior, fiind în linie cu previziunile noastre de la începutul anului. Această evoluţie se datorează în mare parte înnoirii flotelor mai vechi ale clienţilor, precum şi extinderii flotelor existente, a declarat Bogdan Apahidean (foto), director general al LeasePlan România.

Compania administra la 30 septembrie 6.000 de autovehicule, majoritatea acestora fiind în sistem full operational leasing (peste 83%), în vreme ce pentru 16% din portofoliu se furnizează doar serviciile de administrare flotă, iar pentru restul de 1% se asigură doar finanţarea. În portofoliul de clienţi LeasePlan România se regăsesc peste 160 de companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO