Companii

Leasingul operaţional este o opţiune pentru numai 5% din flotele auto a peste 400 de firme locale

Leasingul operaţional este o opţiune pentru numai 5%...

Autor: Adrian Dumitrache

23.09.2014, 00:00 481

Studiul a fost realizat în prima jumătate a acestui an şi a inclus numai companiile cu cel puţin 15 autovehicule cu masa sub 3,5 tone.

Datele arată că leasingul operaţional este preferat de clienţii cu peste 50 de maşini şi este utilizat în general pentru automobile cu vechime între 1 şi 3 ani.

De asemenea, 10% dintre companiile participante la studiu şi-au exprimat intenţia clară şi au menţionat că este probabil să achiziţioneze maşini prin leasing operaţional în următoarele 12 luni, în timp ce 27% dintre respondenţi nu au luat încă o decizie.

Cercetarea a evidenţiat şi sursele de informaţie utilizate de clienţi atunci când se documentează cu privire la serviciile de leasing operaţional.

Astfel, 53% dintre aceştia au declarat că se informează direct de la furnizorii de leasing operaţional, 34% folosesc internetul, iar 27% urmează recomandările partenerilor de afaceri.

Pe locurile următoare se află recomandările de la prieteni şi cunoştinţe şi informaţiile de la televizor şi din reviste.

O treime dintre firme deţin maşini de peste 6 ani, în timp ce 32% folosesc maşini de 3 până la 6 ani.

Totodată, 24% dintre firme au autovehicule cu vechimi cuprinse între 1 şi 3 ani şi doar 11% dintre companii au cumpărat maşini noi cu mai puţin de un an în urmă.

Mărcile preferate sunt Dacia, Renault, Ford, Opel, Volkswagen, Skoda şi altele.

Cea mai mare parte a firmelor intervievate actiuvează în transport - 29%, distribuţie şi retail - 18%, industria alimentară - 8%, industria lemnului şi mobilei - 5% şi construcţii - 4%.

Peste 70% dintre cei intervievaţi reprezintă firme locale fără birouri în alte oraşe şi 23% sunt firme care au birouri şi în alte localităţi.

Mai mult de 65% dintre firme au mai puţin de 50 de angajaţi în România, iar 64% dintre acestea au înregistrat o cifră de afaceri sub 50 milioane de euro.

Prezentă pe piaţa românească din anul 2005, ALD Automotive este filiala BRD - Groupe Societe Generale şi a grupului ALD Automotive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO