Companii

Leasingul va dubla vanzarile de motociclete

02.10.2003, 00:00 20



Vanzarile de scutere si motociclete pe piata romaneasca vor creste sustinut in 2004, chiar daca in prezent numarul unitatilor comercializate este destul de redus, potrivit declaratiilor importatorilor prezenti la Salonul International Auto Bucuresti (SIAB).



"Numarul redus de motociclete pe soselele din Romania este consecinta lipsei de informare a publicului in ceea ce priveste motociclismul", a declarat Mircea Eremia, brand manager pentru marca Honda al companiei InterMotorcycle, a carei activitate a fost lansata recent.



Eremia a apreciat ca, in pofida faptului ca piata romaneasca este la inceput, se remarca unele tendinte de imbunatatire a cererii, firma pe care o reprezinta preconizand pentru anul viitor o majorare a vanzarilor de pana la 200 de unitati.



"Modalitatile din ce in ce mai atractive de achizitie in leasing a motocicletelor vor duce la dublarea pietei motocicletelor in urmatorii doi ani", apreciaza Cornel Ardeleanu, director de vanzari al B&S Motors, importator oficial al marcii Suzuki in Romania.



Potrivit estimarilor sale, vanzarile de motociclete Suzuki pe piata autohtona vor totaliza 150 de unitati in 2004.



Si Dragos Leca, reprezentantul de vanzari al Automobile Bavaria pentru marca BMW, considera ca vanzarile aferente anilor urmatori se vor majora constant, un semnal fiind cresterea neasteptat de mare a cererii consemnata in 2003 pentru acest segment de autovehicule. "Piata se va stabiliza in 2004", a adaugat Leca.



La randul sau, Rudas Erno, director general al HD Classic Motorcycles, importator oficial al marcii Harley Davidson, anticipeaza ca piata motocicletelor de lux se va dezvolta anul viitor, cand estimeaza vanzarea a circa 15 unitati Harley Davidson si Buell. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO