Companii

Legea anti-fumat a frânat businessul reţelei de jocuri electronice Max Bet. Marja de profit a rămas totuşi la peste 20%, printre cele mai mari din sector, la afaceri de 407 mil. lei

Legea anti-fumat a frânat businessul reţelei de jocuri...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.04.2017, 07:00 405
Reţeaua de centre de jocuri electronice de tip slot machine Max Bet, deţinută de o companie înregistrată în Cipru, şi-a redus profitul cu circa 20% anul trecut, până la 89,1 milioane de lei, în condiţiile în care în 2015 avusese un profit total de 111,4 milioane de lei, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publicate de Ministerul de Finanţe. 
 
„Businessul în care noi activăm, entertainmentul, este coroborat cu activităţi precum fumatul, iar legea care a interzis acest lucru a avut efecte asupra rezultatelor noastre financiare. Întreaga industrie s-a confruntat cu această problemă. Noi am recuperat o parte din pierderile pe care le-am avut prin activităţi de marketing“, spune Gherghina Ionescu, administratorul reţelei în România.
 
Max Bet şi-a menţinut cifra de afaceri aproximativ la acelaşi nivel anul trecut ca în 2015, ajungând la un total de 407,8 milioane de lei (90,6 milioane de euro), cu un avans de circa 1%.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO