Companii

Legea care le cere magazinelor ca 51% din alimente să fie „made in Romania“, amânată o lună. Retailerii spun că legea afectează concurenţa

Retailerii recunosc că românii au apetenţă în special pentru produsele autohtone. Mediafax Foto

Retailerii recunosc că românii au apetenţă în special pentru produsele autohtone. Mediafax Foto

Autor: Cristina Roşca

11.05.2016, 00:05 230

Proiectul de lege care le cere magazinelor din comerţul modern să comercializeze în proporţie de cel puţin 51% produse locale pe segmentul alimentelor a fost amânat timp de o lună după ce deputaţii PSD l-au trimis înapoi la Comisia de agricultură pentru realizarea unui raport suplimentar, potrivit datelor publice pe site-ul Camerei Deputaţilor.

„Motivul invocat de PSD este nerespectarea Regulamentului în alcătuirea raportului la lege de către comisia de specialitate. Această amânare face ca legea să poată ajunge din nou în plenul Parlamentului pentru votul final cel mai devreme la toamnă“, potrivit site-ului Camerei Deputaţilor.

Proiectul care trebuia să fie aprobat astăzi însă a fost amânat este unul dintre cele mai controversate din comerţul autohton, atât marile reţelele de comerţ, cât şi Cabinetul Cioloş afirmând că nu sunt de acord cu acesta.

„Măsurile preconizate pot aduce atingere, între altele, principiului constituţional al economiei de piaţă bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă, cât şi legislaţiei europene privind libera circulaţie a mărfurilor“, potrivit unui comunicat de presă al guvernului Cioloş prin care acesta îşi reitera punctul de vedere negativ faţă de modificarea Legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO