Companii

Lego a profitat de pandemie: Gigantul danez de pe piaţa de jucării şi-a crescut vânzările cu 14% în S1/2020

Lego a profitat de pandemie: Gigantul danez de pe piaţa...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

02.09.2020, 16:34 116

Vânzările Lego au crescut cu 14% în primele şase luni ale anului, pentru că familiile au petrecut mai mult timp jucându-se împreună acasă, a declarat miercuri producătorul danez de jucării, citat de Reuters.

Lego, afacere de familie, a revenit la creştere din 2017. De atunci, compania a reuşit să depăşească evoluţia generală de pe piaţa jucăriilor, o tendinţă care a continuat şi în acest an. Lego concurează pentru cota de piaţă cu Mattel şi Hasbro.

„Am văzut o evoluţie pozitivă în timpul restricţiilor, când familiile au început să se joace şi să construiască seturi Lego împreună”, a spus şeful executivului Niels Christiansen într-un interviu. „Am văzut impulsul continuând în a doua jumătate a anului, chiar şi după ce oamenii au început să se întoarcă la muncă şi la şcoală. Deci, rezultatul nu este doar o reflectare a celor două luni în care toată lumea stătea acasă", a spus Christiansen, care a preluat conducerea în 2017.

Anul trecut, Lego şi-a sporit investiţiile în comerţul electronic şi pe site, iar numărul de vizitatori s-a dublat, la 100 de milioane în primele şase luni ale anului.

În timp ce vânzările au crescut cu 14% în perioada respectivă, veniturile au crescut cu 7%, până la 15,7 miliarde de coroane daneze (2,5 miliarde de dolari). Diferenţa de venituri şi vânzările consumatorilor s-a datorat vânzătorilor cu amănuntul, care se bazează pe inventarul existent pentru a satisface cererea, în condiţiile în care compania a fost nevoită să închidă temporar producţia în Mexic şi China.

Compania a reuşit să compenseze închiderea celor 616 magazine din întreaga lume prin creşterea vânzărilor online. Aproape toate magazinele au fost redeschise acum, a spus Lego. Profitul operaţional a crescut cu 11%, la 3,9 miliarde de coroane, a spus Lego.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO