Companii

Levente Bara şi Alexandru Chiric au investit 4,2 mil. euro într-o fabrică din Alba unde produc nuci bio

Antreprenori locali

Levente Bara (stg.) şi Alexandru Chiric, proprietarii Transilvania Nuts

Levente Bara (stg.) şi Alexandru Chiric, proprietarii Transilvania Nuts

Autor: Florentina Niţu

27.10.2019, 12:01 4103

Transilvania Nuts, procesato­rul de miez de nucă controlat de Levente Bara şi Alexandru Chiric, a des­chis o nouă fabrică în localitatea Ciugud din judeţul Alba, unde va rea­liza nucă bio, batoane pe bază de fructe cu miez de nucă sau ulei de nucă, după o investiţie de 4,2 milioane de euro din fonduri proprii şi europene.

„Este un proiect la care am visat de ceva vreme. Am fost motivaţi să demarăm construcţia unei noi fabrici, deoarece aveam proiecte inovative care implicau investiţii mari atât în tehnologie, cât şi în infrastructură. Investiţia a fost de peste 4 mil. euro, din care 3,2 mil. euro sunt din surse proprii şi un credit bancar, iar 900.000 de euro i-am primit ca finanţare nerambur­sa­bi­lă de la Uniunea Euro­peană, prin acce­sa­rea fondurilor dis­po­nibile pe măsura 4.2 A ale AFIR“, a spus Alexandru Chiric, CEO al Transilvania Nuts.

Capacitatea anuală de procesare a fabricii este de 7.000 de tone de nucă în coajă, din care rezultă aproximativ 3.000 de tone de miez de nucă. Odată cu începerea producţiei, compania va angaja 15-20 de persoane. În prezent, ea are 50 de angajaţi şi 200 de clienţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO