Companii

Liberty Steel, cel care vrea să cumpere combinatul siderurgic de la Galaţi, promite: Majorăm producţia cu 50% şi păstrăm toţi angajaţii

Jon Bolton, CEO al Liberty Steel

Jon Bolton, CEO al Liberty Steel

Autor: Răzvan Botea

29.10.2018, 00:08 1492

Jon Bolton, CEO al Liberty Steel, a acordat un interviu ZF unde a răspuns întrebărilor legate de viitorul combinatului de la Galaţi.

Jon Bolton, CEO al Liberty Steel, com­pania care ar urma să preia com­bi­natul siderurgic Galaţi (Arce­lorMit­tal) de la miliardarul Lakshmi Mittal, spune că va păstra an­gajaţii, iar pla­nul său este de a creşte producţia de la două milioa­ne de tone actual la trei milioane de tone.

Combinatul Siderurgic de la Ga­laţi se află într-un moment crucial. După 17 de ani în care s-a aflat în pro­prie­tatea miliardarului indian Lakshmi Mittal, care l-a achiziţionatîn 2001, în vre­mea guvernului Năstase, pentru 50 de mi­lioa­ne de euro ar urma să treacă în mâinile gru­pului britanic Liberty Steel, companie cu afaceri de 15 miliarde de dolari în 30 de ţări.

Răspunzând întrebărilor ZF, via e-mail, Jon Bolton, CEO-ul Liberty Steel, a spus că planu­rile companiei sunt de a creşte producţia anuală de oţel a întreprinderii de pe malul Dunării  cu 50%, de la două la trei milioane de tone, anual, şi a adăugat s că angajaţii nu trebuie să-şi facă griji pentru viitorul lor, pentru că planurile sunt de extindere a activităţii.

„Obiectivul nostru este să creştem pro­duc­ţia anuală de la circa 2 milioane de tone pe an la 3 mi­lioane de tone, iar acest lucru presu­pune in­ves­tiţii în producţia primară de oţel şi în cea de ru­louri laminate  la cald. Creşterea producţiei pes­te valoarea de 3 milioane de tone pe an va fi luată în considerare pe viitor. În plus, ne dorim să îi oferim combinatului de la Galaţi libertatea de a-şi clădi propriile pieţe, acolo unde poate fi competitiv. Ţinta noastră este să creştem la 3 mi­lioane de tone pe an în următorii 3 - 4 ani şi abia după aceea să luăm în calcul modalităţi prin care putem creşte peste acest nivel“, a spus Jon Bolton, răspunzând întrebărilor ZF.

Anunţul grupului ArcelorMittal, din primă­va­ră, anume că vinde combinatul siderurgic din Galaţi pentru a putea prelua producătorul Ilva din Italia, a produs frisoane în oraşul din stânga Du­nării. Combinatul are astăzi 6.000 de angajaţi – peste 30.000 înainte de 1989 - , dar înseamnă 15% din cifra de afaceri a judeţului Galaţi.

ArcelorMittal Galaţi a avut o cifră de afaceri în 2017 de 4,6 mld. euro.

„În momentul de faţă, 60% din producţie se ex­portă, iar 40% este destinată consumului in­tern. Ne propunem să continuăm cu aproxi­ma­tiv aceeaşi proporţie, dar, pe total, volumele vor creş­te odată cu  planurile de dezvoltare. În mod cert, odată cu creşterea producţiei va creşte şi ci­fra de afaceri“, a spus Jon Bolton.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO