Companii

Liberty Steel, din care face parte şi Liberty Galaţi, anunţă că a ajuns la un acord de amânare la plată cu principalul creditor, Greensill. Ajay Aggarwal, Liberty: Operaţiunile globale Liberty sunt solide. La Galaţi am dublat cifra de afaceri anuală la 9,3 miliarde de lei

Liberty Steel, din care face parte şi Liberty Galaţi,...

Autor: Răzvan Botea

14.06.2022, 12:01 553

Liberty Steel, din care face parte şi Liberty Galaţi, anunţă că a ajuns la un acord de amânare (de tip standstill) la plată cu principalul creditor, Greensill Bank. Acordul este valabil până la 31 octombrie 2022 şi poate fi prelungit până la finalul anului 2022.

„Acordul de tip standstill încheiat cu Greensill Bank este o dovadă că ne apropiem de o restructurare amiabilă a datoriilor, care este în interesul tuturor partenerilor noştri. Lucrăm intens pentru a ajunge în cel mai scurt timp la o înţelegere cu principalii noştri creditori pentru a evita o dispută juridică. Deşi activăm într-un context economic nefavorabil, principalele noastre companii continuă să aibă performanţe bune şi sunt puternice din punct de vedere operaţional”, a declarat un purtător de cuvânt al Liberty Steel.

Ajay Aggarwal, Preşedinte Liberty Steel Group Europe şi Chairman of the Board Liberty, a spus că la Liberty Galaţi, fostul Sidex Galaţi, în 2021 s-a dublat cifra de afaceri la 9,3 miliarde de lei.

„Operaţiunile globale Liberty continuă să aibă performanţe solide, Liberty Galaţi dublându-şi cifra de afaceri anuală la 9,3 miliarde de lei şi atingând EBITDA de 1,7 miliarde de lei şi un profit net de 1,36 miliarde de lei la 31 decembrie 2021. Considerăm că aceste rezultate demonstrează progresul transformării Liberty Galaţi care a obţinut cele mai bune rezultate financiare, operaţionale şi de management din ultimul deceniu.”

Anunţul Liberty vine în contextul în are la nivel global producătorul de oţel a avut probleme începând cu 2020, după ce Greensill Capital, principalul finanţator al grupului, a intrat în insolvenţă. În acest moment grupul trece printr-un proces de restructurare a businessului global. În aceeaşi vreme, reprezentanţii Liberty au spus că activitatea de la Galaţi nu este afectată de situaţia companiei la nivel global.

Combinatul de la Galaţi are circa 5.000 de angajaţi şi afaceri de aproape 2 miliarde de euro în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO