Companii

Libraria Carturesti, o afacere evaluata la 20 mil. euro

Libraria Carturesti, o afacere evaluata la 20 mil. euro
07.07.2008, 20:41 576

Afacerea Libraria Carturesti, care opereaza in sase locatii, a fost evaluata la peste 20 de milioane de euro, iar proprietarii ei, Nicoleta Dumitru si Serban Radu, spun ca de-a lungul timpului au avut mai multe oferte de cumparare.
In revista Target, al carei numar din luna iulie apare astazi pe piata, cei doi proprietari povestesc cum au facut aceasta afacere si de ce nu vor sa o vanda.
"Avem idei pentru urmatorii 20 de ani. Nu am pus in aplicare nici macar un sfert din ideile de la care am plecat si de atunci am mai avut si altele", au mentionat antreprenorii.
Libraria Carturesti a inceput in anul 2000, dupa o investitie de circa 15.000 de dolari.
"Ambitia initiala a fost a Nicoletei, iar ideea esentiala era sa cream un spatiu public guvernat de alte legi de comunicare si valoare decat cele care existau la acea vreme in Bucuresti", a spus Serban Radu.
Cei doi proprietari recunosc ca desi s-au hotarat sa dea o sansa ideii, au facut in prealabil si un calcul precis al sumei pe care isi permit sa o piarda.
Astazi, Libraria Carturesti, cu toate locatiile, are o cifra de afaceri anuala de peste 5 mil. euro, pe o piata de carte de peste 50 de milioane de euro in 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO