Companii

Lichidarea scoate Rocar de la Bursa

31.05.2005, 19:07 347

Actiunile producatorului de autobuze Rocar Bucuresti au fost suspendate de la tranzactionare de pe piata valorilor mobiliare necotate de care Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare pana la finalizarea procedurii de lichidare voluntara a companiei.

Actionarii societatii au hotarat declansarea lichidarii voluntare la sfarsitul lunii martie 2004. Lichidarea voluntara este o forma de privatizare utilizata pe scara larga si in alte tari din Europa Centrala si de Est si permite vanzarea in intregime sau pe bucati a societatii. Lichidatorul societatii este firma de consultanta Pricewaterhouse Coopers Management Consultants. Anterior declansarii procesului de lichidare voluntara, fostul APAPS a incercat de trei ori sa vanda compania, insa de fiecare data fara succes.

La sfarsitul lui 2003, Rocar inregistra pierderi de 493 mld. lei (13 mil. euro) si datorii totale de 712 miliarde de lei, de 22 de ori mai ridicate decat capitalul uzinei. Capitalul social al Rocar este de 32,3 miliarde de lei. Rocar face parte dintr-o lista de 15 societati pentru care APAPS a demarat anul trecut procedurile de lichidare voluntara, alaturi de societatile Republica si Energoreparatii din Bucuresti, Ampelum Zlatna si CUG Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO