Companii

Lichidatorul judiciar al miniMax a scos la vânzare seifurile şi maşinile de numărat bani ale lui Patriciu

Lichidatorul judiciar al miniMax a scos la vânzare...

Autor: Cristi Moga

13.03.2013, 12:08 2173

RVA Insolvency, lichidatorul judiciar al reţelei de supermarketuri miniMax, aflată în faliment, a scos la vânzare câteva mii de bunuri din portofoliul afacerii controlate de Dinu Patriciu, printre care şi 12 seifuri, 14 maşini de numărat bani, calculatoare, imprimante, cântare sau case de marcat.

În listele de bunuri scoase acum la licitaţie puţine sunt produsele care au preţuri mai mari de 1.000 de euro, astfel că sumele strânse vor acoperi probabil doar creanţe bugetare, salariale şi parţial bancare (garantate).

Astfel, maşinile de numărat bancnote costă de la 73 de euro plus TVA, seifurile electronice de la 71 de euro plus TVA, în timp ce bunurile cele mai de preţ sunt zece vitrine frigorifice la preţuri cuprinse între 16.000 şi 18.000 de euro fiecare.

Falimentul miniMax a lăsat în urmă datorii de circa 350 de milioane de lei către aproximativ 500 de creditori care îşi mai pot recupera din bani doar în funcţie de preţurile la care sunt vândute activele companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO