Companii

Licitaţie gigant: Metrorex aşteaptă oferte pentru construcţia Magistralei 4 în valoare de 227 mil. euro

Licitaţie gigant: Metrorex aşteaptă oferte pentru construcţia Magistralei 4 în valoare de 227 mil. euro

Autor: Ioana David

27.12.2011, 15:09 2398

Metrorex SA, operatorul reţelei de metrou din Bucureşti, contractează lucrări în valoare de 953,5 mil. lei (227 mil. euro) pentru construcţia Magistralei 4, respectiv lucrări de construcţii tunel, galerie, staţii, depou, terminal multimodal şi instalaţiile aferente în vederea punerii în funcţiune, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul e-licitatie.

Primele informaţii cu privire la faptul că vrea să extindă Magistrala 4 au apărut în luna mai într-un proiect de Hotărâre de Guvern elaborat de Ministerul Transporturilor. La acel moment informaţiile existente erau că Metrorex vrea să extindă Magistrala 4 cu două staţii, până în zona lacului Străuleşti, unde va fi construit un nod terminal cu o parcare, un dispecerat şi o autogară, investiţia fiind estimată la 1,22 miliarde lei, inclusiv TVA (298,5 milioane euro).

Investiţia se va derula pe o perioadă de patru ani şi va fi finanţată printr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii, bugetul de stat şi surse proprii ale Metrorex.

Reţeaua de metrou din Capitală are în prezent puţin peste 70 de kilometri şi 51 de staţii, însă în următoarele două decenii Metrorex are în plan extinderea cu cel puţin 100 de staţii şi încă 70 de kilometri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO