Companii

Liderul pieţei farmaciilor din Cehia şi Slovacia intră pe piaţa locală printr achiziţia lanţului Farmaciilor Arta

Liderul pieţei farmaciilor din Cehia şi Slovacia intră...

Autor: Cristina Roşca

08.06.2017, 00:07 2019

Dr. Max, liderul pieţei de farmacii din Cehia şi Slovacia, intră în România prin preluarea lanţului Farmaciile Arta ce cuprinde 31 de unităţi, dar şi a unui distribuitor de medicamente.

Tranzacţia are o valoare de 5-10 mil. euro, potrivit sur­selor din piaţă. Vânzătorul în această tranzacţie este familia de antreprenori locali Becheanu, conform datelor ZF.

Dr. Max, o companie controlată de fondul ceh de investiţii Penta Investment, a cumpărat 100% din acţiunile a patru companii, respectiv Fastpharm SRL, Iezer Farm SRL, Panpharma Med SRL şi York Farm SRL. Aceasta din urmă este cea care are operează distribuitorul de me­dicamente, conform datelor ZF. Toate cele patru com­panii care au afaceri cumulate de 212 mil. lei (47 mil. euro), potrivit datelor publice. În tranzacţia care i-a marcat in­trarea pe piaţă, Dr. Max a fost consiliat de casa de avo­catură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, pe când vânzătorul a lucrat cu Wolf Theiss.

Planurile cehilor nu se opresc însă aici. Ei au intrat aproape în acelaşi timp pe pieţele din România şi Serbia şi vor să se extindă puternic în regiune. Compania a fost înfiinţată în 2004 şi este lider pe pieţele din Cehia şi Slovacia şi unul dintre mari jucători din Polonia, conform datelor de pe site-ul Penta Investments. În total sunt circa 1.000 de farmacii cu format de discount.

Pe piaţa din România există circa 7.750 de farmacii, potrivit ultimelor date publice ale Institutului Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO