Companii

Lidl a pus lacătul pe un magazin din Severin

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Cristi Moga

02.05.2014, 00:04 1070

Retailerul german Lidl, care controlează pe piaţa locală o reţea de peste 170 de supermarketuri situate în toate re­giunile ţării, a pus lacătul pe un magazin din Ro­mânia, închizând ieri una din cele trei unităţi pe care le opera în Drobeta-Turnu Severin.

Magazinul închis făcea parte din cele 107 ale re­ţelei Plus pe care Lidl le-a preluat în 2010, la intrarea pe piaţa locală, iar reprezentanţii companiei susţin că angajaţilor li s-au oferit so­luţii alternative pentru a rămâne în continuare în cadrul Lidl. În medie, în cadrul unui magazin Lidl lucrează în jur de 20-25 de persoane. „Fiind construit pe un teren închiriat, magazinul Lidl si­tuat pe bulevardul Mihai Viteazu din Severin a aparţinut in­i­ţial lanţului de magazine Plus. Din cauza faptului că acesta a de­venit neconform standardelor Lidl şi în acelaşi timp ne­profitabil, a fost luată decizia închiderii lui“, au mai spus re­pre­zen­tanţii Lidl.

Drobeta-Turnu Severin este reşedinţa judeţului Mehe­dinţi în care la o populaţie de 265.000 de locuitori doar 25.000 de persoane lucrează în mediul privat, iar cifra de afa­ceri cumulată a companiilor înregistrate în judeţ este de doar 900 mil. euro, cel mai scăzut nivel dintre toate judeţele Ro­mâniei. Cu toate acestea, în Mehedinţi sunt prezente mai multe reţele de supermarketuri, inclusiv pe format mare, precum Cora, Carre­four şi Kaufland, iar şeful Cora afirma recent că ma­ga­zinul din Severin este cel mai slab al com­pa­niei. Mai mult, dealerii auto practic au şomat anul trecut în Se­verin, ţinând cont că în tot judeţul au fost vândute doar două maşini.

Lidl intenţionează să continue procesul de expansiune la nivel local şi are planuri să mai deschidă în acest an până la 15 ma­gazine noi. Vânzările firmei Lidl Discount sunt estimate la circa 700 mil. euro pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO