Companii

Lindab a investit peste 200.000 de euro în panouri fotovoltaice la fabrica din Ştefăneştii de Jos. Andrei Sulyok, director general: Grupul a deschis robinetul investiţiilor locale

Andrei Sulyok, director general, Lindab România: După ani de zile în care statul a investit foarte puţin în economie, banii europeni ar reprezenta o gură de oxigen foarte bună.

Andrei Sulyok, director general, Lindab România: După ani de zile în care statul a investit foarte puţin în economie, banii europeni ar reprezenta o gură de oxigen foarte bună.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.03.2023, 17:40 433

♦ Compania intenţionează să lanseze produse noi, să extindă suprafaţa de producţie a ventilaţiilor şi spaţiile de depozitare din zona sediului din Ştefăneştii de Jos.

Subsidiara din România a grupului suedez Lindab, care are o fabrică de aco­perişuri din ţiglă metalică şi alte materiale de construcţii la Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, a investit peste 200.000 de euro pentru instalarea unui sistem de panouri fotovol­taice în situl de producţie.

„Grupul Lindab a deschis robinetul in­vestiţiilor locale, iar Lindab România face paşi în această direcţie. După câteva investiţii de valori mai mici în utilaje care să îmbună­tăţească productivitatea şi să simplifice munca angajaţilor, a venit vremea investiţiei în implementarea unui sistem de panouri fo­to­voltaice care susţine consumul de energie electrică la sediul din Ştefăneştii de Jos. In­ves­tiţia, în valoare de peste 200.000 de euro, a fost finalizată la începutul toamnei din 2022 şi pusă imediat în funcţiune“, spune Andrei Sulyok, directorul general al companiei. În România, Lindab are trei direcţii de busi­ness, sub acelaşi brand. Este vorba despre producţia de acoperişuri, de hale metalice şi de sistemele de ventilare şi climatizare. Pe di­vizia de acoperişuri, prima jumătate a anului 2022 a fost marcată de vânzări bune, pentru ca în a doua jumătate piaţa să se contracte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO