Companii

O nouă listare la BVB: Compania de distribuţie şi logistică Aquila, controlată de Cătălin Vasile şi Alin Dociu, vrea să lanseze o ofertă publică pentru vânzarea a 66 mil.acţiuni şi să intre apoi la bursă

O nouă listare la BVB: Compania de distribuţie şi...

Autor: Roxana Rosu

22.10.2021, 12:46 4575

Compania de distribuţie şi logistică Aquila, controlată de Cătălin Vasile şi Alin Dociu, vrea lanseze o ofertă publică pentru vânzarea a 50% din acţiunile nou emise în cadrul unei majorări de capital.

Operaţiunea se va derula după aprobarea prospectului de ofertă şi admitere la tranzacţionare de către ASF. Intermediarul este SSIF Swiss Capital.

Oferta va include 66,6 milioane acţiuni, din totalul de 133 milioane acţiuni nou emise până în prezent. Ulterior închiderii cu succes a Ofertei, Aquila va solicita admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe piaţa principală a BVB.

Oferta va fi adresată investitorilor de retail şi investitorilor instituţionali din România, precum şi altor investitori instituţionali eligibili.

Grupul Aquila activează în domeniul distribuţiei şi logisticii, iar cea mai mare companie din grup este Aquila Part Prod Com, care anul trecut a intrat în clubul miliardarilor în lei după un avans al afacerilor de 57%.

Grupul a ajuns anul trecut la vânzări de 1,7 miliarde lei, în creştere cu 6%, şi un profit de 60 milioane lei. La nivelul primului semestru din 2021, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 901 milioane lei şi un profit net de 21 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO