AGROBUSINESS

Livada Pomitim din Timiş produce 5.000 de tone de fructe anual pe care le vinde în Kaufland, Profi şi Lidl

Secțiune susținută de Medlife Logo

29 mar 2018 Autor: Roana Rotaru

Producătorul de fructe Pomitim din Periam, judeţul Timiş, un business deţinut de mai mulţi antreprenori români, vinde mere, pere, gutui şi alte fructe de circa 3 mil. lei (660.000 euro) anual în Kaufland, Profi şi LIDL. Pomitim deţine o livadă de 110 hectare, a doua cea mai mare exploataţie pomicolă din judeţul Timiş, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Producem 5.000 de tone de fructe pe an, din care me­rele, perele şi gutuile reprezintă în jur de 60-65%. Vindem cam 95% din producţie în Kaufland, Lidl şi Profi. Colaborăm cu supermarketurile încă din 2009“, a declarat Gheorghe Benea, directorul general al Pomitim.

Şeful Pomitim se aşteaptă la o scădere de 30% a cifrei de afaceri din cauza problemelor provocate de gerul de la începutul lunii martie, care a afectat producţia de caise, piersici şi prune din livadă.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 29.03.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
fructe
, kaufland
, lidl
, profi
, timis
, vanzare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide