• Leu / EUR4.7432
  • Leu / GBP5.3799
  • Leu / USD4.2921
Companii

Livio Gallo, Enel: Creşterea economică se va vedea şi în felul în care se consumă energia. Vor fi mai mulţi prosumatori în România

Livio Gallo, Enel: Creşterea economică se va vedea şi în felul în care se consumă energia. Vor fi mai mulţi prosumatori în România

Liviu Gallo, Enel: Cea mai mare parte a investiţiilor în România au două obiective. Unul este să creştem robusteţea reţelei, să înlocuim echipamente pe măsură ce trebuie înlocuite. Al doilea este digitalizarea, respectiv îmbunătăţirea centrului de comandă, a platformei software, contoare inteligente.

Autor: Liviu Popescu

24 mai 2019 392

Livio Gallo, director global infrastructură şi reţele al grupului italian Enel, care în România este concentrat pe distribuţia şi furnizarea de energie în Muntenia Sud, Banat şi Dobrogea, cu circa 3 milioane de clienţi, consideră că ritmul de creştere al economiei româneşti se va observa şi în modalitatea în care românii consumă energie electrică, respectiv într-un număr mai mare de prosumatori.

„La început probabil vor fi câteva mii (de clienţi ai Enel în România care vor deveni pro­sumatori - n.red.), iar ulte­rior, pe măsură ce vor deveni vizibile avantajele, numărul aces­tora va creşte. România este una dintre eco­nomiile cu cele mai mari rate de creştere economică din Euro­pa“, spune Livio Gallo, prezent săptămâna tre­cută la summitul anual Eurelectric de la la Florenţa, Italia.

Prosumerul sau prosumatorul este clientul care nu doar consumă energie electrică din reţea, ci şi produce, de exemplu din panouri solare montate pe acoperişurile caselor, şi livrează energie electrică din surse regenerabile. Prosumerul produce pentru consumul propriu şi injectează surplusul în reţea contra cost. Cei care optează pentru acest tip de producere a energiei pot accesa o finanţare de până la 20.000 de lei, bani gestionaţi prin intermediul Administraţiei Fondului de Mediu (AFM). Estimările sunt că până la 26.000 de proiecte ar putea primi această finanţare.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Principalele valute BNR - vineri, 13:35
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7432
Diferență: 0
Ieri: 4.7432
Azi: 4.2921
Diferență: 0
Ieri: 4.2921
Azi: 5.3799
Diferență: 0
Ieri: 5.3799
Azi: 4.3319
Diferență: 0
Ieri: 4.3319