Companii

Liviu Tudor a investit 58 milioane de euro într-un campus privat

Liviu Tudor a investit 58 milioane de euro într-un campus privat

Autor: Cristi Moga

28.08.2012, 00:04 543

Omul de afaceri Liviu Tudor, cel mai mare proprietar ro­mân de spaţii de birouri, a finalizat o investiţie de 58 mil. euro în dezvoltarea celui mai mare campus privat din Bu­cureşti, format din trei blocuri cu 924 de garsoniere şi aparta­mente situate în Militari, în apropierea staţiei de metrou Pre­ciziei.

Ultimul bloc din proiectul denumit West Gate Studios a fost finalizat recent şi este format din 275 de garsoniere şi apartamente cu valori ale chiriilor ce pornesc de la 75 de euro lunar de persoană pentru un loc într-o garsonieră de 25 de metri pătraţi. Investiţia în acest proiect s-a ridicat la 18 milioane de euro, afirmă reprezentanţii companiei, sumă în care sunt incluse preţul terenului, precum şi mobilierul şi dotările, camerele fiind utilate cu aer condiţionat, televizor, cuptor cu microunde, plită, frigider şi maşină de spălat.

"Gradul de ocupare al clădirilor creşte pe măsură ce ne apro­piem de începutul anului universitar. Până în luna octom­brie estimăm un grad de ocupare de aproximativ 95%", afirmă Ioan Bejan, directorul proiectului West Gate Studios.

Proiectul nu se adresează exclusiv studenţilor, ci şi ti­ne­rilor "aflaţi la început de carieră", iar în prezent găz­duieşte apro­ximativ 1.800 de persoane. Proprietarii com­plexului soli­cită plata chiriei în avans pentru 6 sau 12 luni, precum şi o garanţie de cel puţin 240 de euro.

Pe lângă acest ansamblu, Liviu Tudor mai deţine şi par­cu­rile de afaceri West Gate din Militari şi Novo Park din Pipera, proiecte cu o suprafaţă de aproape 150.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO