Companii

„Locuinţe“ pentru maşini: 12.000 € pe un loc de parcare

„Locuinţe“ pentru maşini: 12.000 € pe un loc de...

Autor: Bogdan Alecu

04.12.2017, 00:07 2359

Investitorii privaţi au reprezentat principala sursă de noi locuri de parcare în ultimii 27 de ani, pe măsură ce Primăria Capitalei a realizat o singură parcare subterană în ultimul sfert de veac, şi aceea în parteneriat public-privat. Dacă cele mai multe centre comerciale şi malluri oferă acces gratuit clienţilor, iar birourile percep chirie lunară, cei mai mulţi constructori de locuinţe aleg să vân­dă separat locul de parcare, iar în Capitală acesta costă în­tre 3.000 de euro pentru un loc la suprafaţă în sudul Bucu­reş­tiului, la 10.000-15.000 de eu­ro unul subteran în zona cen­trală sau cea de nord.

În jurul Capitalei sunt dez­voltatori care oferă „gratu­it“ locul de parcare, însă acest gratuit poate însem­na de cele mai multe ori că blocul nu are suficiente locuri, iar proprie­ta­rii să-şi împartă singuri parca­rea, iar astfel de situaţii se în­tâl­nesc în zone precum Popeşti-Leordeni.

De partea cealaltă, dezvoltatorii serioşi vând locul de parcare cu intabulare, cadastru, schiţă, întocmai precum orice teren.

Legea îi obligă pe dezvoltatorii imobiliari să construiască locuri de parcare „suficiente“ pentru toate apartamentele din cadrul ansamblului, respectiv să aloce un loc de parcare pentru apartamentele mai mici de 100 mp desfăşuraţi, respectiv două locuri de parcare pentru apartamentele mai mari de 100 mp desfăşuraţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO