Companii

Locuinţele verzi îşi fac loc timid pe piaţa imobiliară. În România sunt 2.000 de locuinţe verzi certificate, iar alte 10.000 se află în curs de certificare. Cine dezvoltă case verzi?

Elena Rastei, certification program director în cadrul asociaţiei Romania Green Building Council

Elena Rastei, certification program director în cadrul asociaţiei Romania Green Building Council

Autor: Alexandra Matei

17.08.2021, 13:00 5680

Până în prezent, în România au fost precertificate şi certificate, peste 12.000 de locuinţe, în valoare de 1,7 miliarde de euro.

În ultimii trei ani, atenţia în sectorul rezi­denţial s-a îndreptat către clă­dirile verzi, care sunt gândite în aşa fel încât să asigure calitatea şi sigu­ranţa aerului în interior şi care au în compoziţie materialele durabile şi alte cerinţe de proiectare ce reduc sau elimină substanţe chimice dău­nă­t­oa­re găsite în unele materiale de construcţie.

Numărul lor a crescut în acest in­ter­val cu până la 30% la nivel naţio­nal, potrivit datelor furnizate de Ro­mâ­nia Green Building Council (RoGBC), o asociaţie care pro­mo­­vează responsabilitatea faţă de mediu şi eficienţa energetică în pro­iectarea, construcţia, exploa­ta­rea şi deconstrucţia clădirilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO