Companii

Logan I a crescut pe piaţa internă, Logan II se bazează pe exporturi

Logan I a crescut pe piaţa internă, Logan II se...

Autor: Bogdan Alecu

27.06.2013, 22:31 1356

Cea de-a doua generaţie a Logan se vinde de două ori mai bine faţă de Logan I datorită exporturilor, şi nu pe fondul cererii de pe piaţa internă, în condiţiile în care economia românească încă se târăşte în criză.

„Logan 2004 era un nou-intrat pe pieţe şi era normal să aibă nevoie de un timp de dezvoltare a performanţelor pentru a fi luat în calcul la nivel european. Logan 2013 este deja un produs calificat, cunoscut, cerut de pieţe, ceea ce reprezintă un avantaj pentru cea de-a doua generaţie“, a spus Constantin Stroe, vicepreşedintele Automobile Dacia.

La şase luni de când a fost lansată oficial pe piaţa europeană, producţia celei de-a doua generaţii a Logan a ajuns deja la un total de aproape 48.000 de unităţi, din noiembrie anul trecut şi până la sfârşitul lunii mai din acest an. Spre comparaţie, în 2004, în primele şase luni ale primei generaţii de Logan, Dacia vânduse deja circa 23.000 de unităţi, iar în derulare erau alte 17.000 de comenzi.

În timp ce la acea vreme 90% din producţie era vândută în România, în prezent doar 40% din modelele Logan sedan se mai vând pe piaţa internă, iar exporturile au depăşit deja pragul de 90% din totalul producţiei uzinei de la Mioveni.

Doar 40% din noile modele Logan se vând pe piaţa internă

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 28.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO