Companii

Lovitură de teatru: Retailerul de modă Peek & Cloppenburg a cerut insolvenţa în Germania. Vânzările s-au prăbuşit după pandemie

Lovitură de teatru: Retailerul de modă Peek &...

Autor: Ştefan Stan

08.03.2023, 09:05 38540

Retailerul de modă Peek & Cloppenburg a solicitat insolvenţa la Tribunalul districtual din Düsseldorf, potrivit sueddeutsche.de. 

În 2020 şi 2021, criza COVID a dus la o cădere masivă a vânzărilor, ceea ce a pus o presiune puternică asupra lichidităţilor companiei.

"Impactul ne-a lovit puternic, provocând pierderi de milioane de euro", a declarat un reprezentant al companiei. 

Retailerul de modă se extinsese foarte mult şi investise în activităţile sale online în timpul pandemiei, însă acum vrea să ajusteze şi reconsidere această strategie.

Operaţiunile comerciale continuă fără restricţii, iar toate cele 67 de sucursale din Germania şi magazinul online au rămas deschise.

Momentan nu există planuri de închidere a sucursalelor.

Directorul general al P&C, Thomas Freude, a declarat pentru "WirtschaftsWoche" că, probabil, compania cu aproximativ 6.800 de angajaţi va putea să se descurce fără disponibilizări în sucursalele sale. El se aşteaptă ca procedura de insolvenţă să fie finalizată în curând. 

"Presupunem că vom putea finaliza procedura prin intermediul unui plan de insolvenţă până cel târziu la sfârşitul anului". Acesta va reglementa după ce creditori sunt dispuşi să facă concesii, astfel încât compania să poată rămâne în picioare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24