Companii

Lovitură pe piaţa muncii: Metro Cash& Carry România creşte salariile. Începând de anul viitor, un casier va câştiga 2.000 de lei net pe lună

Valentin Păuna

Valentin Păuna

Autor: Adelina Mihai

23.12.2016, 00:07 39482

Salariile sunt "nefiresc" de mici în Romania ►Lipsa de competitivitate vine din ineficienţa managementului din Romania ► Salariile trebuie să crească în continuare pentru ca oamenii să nu mai plece din ţară.

Începand de anul viitor, venitul minim din cadrul retailerului Metro Cash & Carry va ajunge la 2.000 de lei net pe lună, în creştere cu 20% faţă de nivelul din prezent, venit care include bonusurile trimes­triale, plata orelor supli­men­tare, tichetele de masă sau celelate beneficii de tipul primelor de Paşte sau de Crăciun.

"Începand cu anul 2017, un casier/ lucrător polivalent din cadrul Metro Cash& Carry Romania va caştiga 30.000 de lei brut pe an, echivalentul unui venit net lunar de 2.000 de lei. Venitul va fi format din salariul de bază (cu o pondere de 60% în total venituri) şi sporuri, prime, bonusuri de performanţă, tichete de masă (40%). Mi-aş dori ca oamenii să caştige mai mult în Romania, pentru că este nefiresc ce se întamplă la noi prin com­pa­raţie cu alte state", a spus Valentin Păuna, director de resurse umane şi membru în consiliul de administraţie al Metro Cash& Carry Romania, companie care are peste 4.000 de angajaţi în 30 de magazine.

Şi în 2015 veniturile angajaţilor Metro au crescut cu 29% prin comparaţie cu anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO