Companii

Lowe&Partners cumpara o firma de marketing interactiv

Lowe&Partners cumpara o firma de marketing interactiv

Veronica Savanciuc, presedintele si directorul executiv al Lowe&Partners.

16.12.2009, 23:10 108

Agentia de creatie Lowe&Partners si agentia de mediaInitiative au achizitionat in parti egale 80% din actiunilecompaniei de marketing interactiv Hyperactive, condusa de AlexVisa, care va pastra o participatie de 20% in companie.

Valoarea tranzactiei nu a fost facuta publica.

Hyperactive devine astfel parte a grupului de comunicare formatdin Lowe & Partners, Initiative, Medic One, Lowe PR, BrandConnection si Scholz & Friends, infiintat in 1993 si care arein prezent 120 de angajati.

"Hyperactive se alatura acum grupului formand, alaturi de eLowe- divizia specializata in comunicare digitala - si de echipa de newmedia a Initiative, o structura integrata. Acesta este un pasfiresc pe care il facem in intampinarea "noii publicitati",publicitatea interactiva", spune Veronica Savanciuc, presedintelesi directorul executiv al Lowe&Partners.

Compania Lowe&Partners a incheiat anul trecut cu o cifra deafaceri de aproximativ 19 mil. lei (5,1 mil. euro) si un profit netde aproximativ 67.000 lei (18.000 euro), potrivit Ministerului deFinante. Hyperactive a avut afaceri in 2008 de aproximativ 1,5 mil.lei (400.000 euro), insa a incheiat anul pe minus, pierderearidicandu-se la circa 100.000 lei (27.000 euro), potrivitMinisterului de Finante.

Pentru anul acesta oficialii se asteapta la o crestere a cifreide afaceri cu 32%, pana la peste 550.000 euro.

Hyperactive va oferi servicii precum dezvoltare si management deplatforme web, marketing online - optimizare si advertising pemotoarele de cautare, online advertising & PR, e-mailmarketing, viral marketing -, mobile marketing, hosting si proiectespeciale interactive.

Clientii Hyperactive, printre care se numara Avon, Clal Romania,Farmaciile Dona, Hotelurile Continental, ING Bank, Magway, Orangesi Renault se vor alatura celor ai Initiative si eLowe. Grupul arela activ proiecte de digital advertising pentru Austrian Airlines,Bayer, BMW, Burger King, Eli Lilly, Johnson & Johnson,Millennium Bank, Orange, Schering Plough sau Unilever.

Lowe & Parteners si Intitiative sunt doua companiiindependente care fac parte din acelasi grup de comunicare.Actionarii celor doua companii sunt: Paul Radu si VeronicaSavanciuc alaturi de reteaua de comunicare Interpublic care, din1995 detine actiuni in cadrul companiilor grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO