Companii

Luchi Georgescu, Meda Prod 98, un business de peste 230 mil. lei: A scăzut consumul de mezeluri, puterea de cumpărare este tot mai redusă

Luchi Georgescu, Meda Prod 98, un business de peste 230...

Autor: Mirabela Tiron

04.05.2022, 08:22 485

Luchi Georgescu, proprietara fabricii de mezeluri Meda Prod 98, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă, un business de 236 milioane de lei anul trecut, spune că în primul trimestru cu greu au fost atinse obiecti­vele, vânzările scad continuu, costurile cresc, pu­terea de cumpărare a consumatorilor este tot mai mică.

„A scăzut consumul la mezeluri, oamenii nu au cu ce să mai plătească, puterea de cumpărare este tot mai redusă“, a declarat pentru ZF Luchi Georgescu, proprietara Meda Prod 98.

Fabrica din Bucureşti, construită în 1998, are aproape 700 de angajaţi şi produce mezeluri crud-uscate,

fiert-afumate, feliate şi vidate. Produsele companiei se găsesc în majoritatea hipermarketurilor.

Meda Prod 98 poate livra circa 50 de tone de mezeluri fiert-afumate proaspete pe zi, aceasta este capacitatea fabricii. Capacitatea pe fiert-afumate este atinsă, pe crud-uscate poate fi dublată capacitatea, potrivit ultimelor date.

Fabrica a finalizat anul trecut cu un profit de 31,7 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de anul anterior, potrivit antreprenoarei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO