Companii

Lucian Azoiţei, dezvoltatorul imobiliar Forty: În 2022 vom avea creşteri de preţuri la imobiliare. Creşterea dobânzii este atenuată de majorarea pragului pentru TVA

Lucian Azoiţei, dezvoltatorul imobiliar Forty: În 2022 vom avea creşteri de preţuri la imobiliare. Creşterea dobânzii este atenuată de majorarea pragului pentru TVA

Lucian Azoiţei, CEO, Forty Management: Există însă o tendinţă internaţională, valabilă şi la noi, de a investi foarte mult în zona imobiliară pentru a te proteja de această inflaţie galopantă care vine peste noi, iar în situaţii de criză casele sunt totdeauna un activ foarte important.

Autor: Bogdan Alecu

12.01.2022, 16:45 593

Majorarea dobânzii de referinţă a BNR la 2% va duce şi la scumpirea creditelor pentru achiziţia de locuinţe, însă în cazul celor noi „şocul“ va fi atenuat de intrarea în vigoare a noului prag pentru TVA-ul de 5%, majorat de la circa 90.000 de euro la 140.000 de euro de la 1 ianuarie 2022.

„Dacă băncile vor creşte do­bânzile la creditele imo­bi­lia­re este posibil ca pe anumite seg­mente ale pieţei să existe o în­cetinire a ritmului de vân­zare, care este oricum unul foarte rapid. Însă deja pe zona aceasta, prin mărirea plafo­nului de TVA, guvernul a com­pensat cumva o even­tuală gri­pare şi lucru care nu face altceva decât să încu­ra­jeze achi­ziţia de locuinţe. În con­clu­zie nu văd nici un factor care să ducă la o scădere, la o criza sau la un factor de stres asupra zonei imobiliare“, a spus Lucian Azoiţei, CEO, Forty Management. Porto­fo­liul Forty Management in­clu­de pro­iectele Central District Cuza 99, Central District 4 Elemente, Central District Viito­rului 134, Central District Lagoon City şi Central Dis­trict Royal Suites, proiecte finalizate şi în curs de dez­voltare.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO