Companii

Lucian Boronea, Accent Travel: Revirimentul industriei de turism are ca efect secundar o lipsă acută de oameni cu pregătire profesională calificată în domeniu. Agenţia de turism Accent Travel, specializată în turismul de business, a încheiat anul trecut cu un volum de vânzări de 164 milioane lei

Lucian Boronea, proprietar şi CEO Accent Travel: Deficitul de personal cu pregătire rămâne una dintre provocările majore şi în acest an.

Lucian Boronea, proprietar şi CEO Accent Travel: Deficitul de personal cu pregătire rămâne una dintre provocările majore şi în acest an.

Autor: Miruna Diaconu

27.05.2024, 18:00 80

Anul 2023 a fost unul dintre cei mai buni ani pentru turism, depă­şind nivelul anului 2019, considerat reper pentru piaţa turistică. Turis­mul şi-a reluat creşterea, însă un efect secundar al revenirii industriei, mai ales după anii pandemiei, este accentuarea lipsei de oameni.

„Deficitul de personal cu pregă­tire rămâne una dintre provocările majore şi în acest an. Revirimentul industriei de travel are ca efect secun­dar o lipsă acută de oameni cu pregătire profesională calificată în domeniu. Acesta vine şi în contextul unui climat economic afectat de măsuri fiscale nefavorabile“, spune Lucian Boronea, proprietar şi CEO Accent Travel. O altă provocare legat de forţa de muncă ţine de instruirea oamenilor pentru a folosi inteligenţa artificială în munca de zi cu zi, ceea ce ar putea schimba modul de lucru.

„Aceasta este, de fapt, o dublă provocare, pen­tru că utilizarea tehno­lo­giei ge­nerative AI va trebui susţinută de pro­grame de pregătire a persona­lu­lui pentru a se familiariza cu un nou mod de a opera date, de a interacţiona cu clienţii şi, în general, de a utiliza aceste instru­mente într-un mod cât mai eficient în activitatea lor, dar fără a neglija interacţiunea umană atât de im­portantă în domeniul turismului“, explică Lucian Boronea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro