Companii

Lucian Marinescu, hotelul Intercontinental: Pandemia va trece, dar problema va fi cu cine vom munci, iar să aduci forţă de muncă din Asia e o soluţie

Lucian Marinescu, hotelul Intercontinental: Pandemia va...

Autor: Miruna Diaconu

15.10.2021, 09:00 377

Lucian Marinescu, membru al consiliului de administraţie în Compania Hotelieră Intercontinental, care administrează hotelul cu acelaşi nume din Bucureşti, spune că cea mai mare problemă după diminuarea efectelor pandemiei va ţine de forţa de muncă.

Criza forţei de muncă din HoReCa există de dinainte de pandemie însă nu a fost la fel de resimţită ca în alţi ani, având în vedere că activitatea operatorilor din acest sector a ţinut de evoluţia epidemiologică.

„Odată ce clienţii vor reveni, va trece şi această pandemie, problema cea mai mare va fi cu cine să facem treaba. Să aduci forţă de muncă din Asia e o soluţie, dar cu aceste variaţii de activitate care pot apărea foarte brusc e greu să îţi iei astfel de angajamente“, spune pen­tru ZF Lucian Marinescu, membru CA Intercontinental.

Compania care administrează hotelul de cinci stele din Bucureşti a încheiat anul trecut cu venituri mai mici cu 80% faţă de anul precedent, însă pentru anul acesta Lucian Marinescu estimează o scădere de 60% faţă de nivelul înregistrat în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO