Companii

Luciano Santel, membru executiv în consiliul director al Moncler: Fabrica din Bacău este singura unitate de producţie din afara Italiei deţinută de Moncler. După extinderea operaţiunilor, 20% din producţie vor fi „made in Romania“

Moncler deţine din 2015 o fabrică pe plan local, la Bacău, unde astăzi lucrează peste 1.100 de oameni.

Moncler deţine din 2015 o fabrică pe plan local, la Bacău, unde astăzi lucrează peste 1.100 de oameni.

Autor: Cristina Roşca

22.02.2022, 20:30 216

Moncler este un grup italian de modă de lux cunoscut în special pentru gecile cu puf ale căror preţuri ajung la câteva mii de euro. În 2022, salariile muncitorilor la fabrica Moncler Industries Yield variază între 2.600 lei (1.550 de lei net) şi 3.750 lei (2.193 de lei net), în funcţie de nivelul de experienţă. În cazul specialiştilor în confecţionare prototipuri, a specialiştilor în proiectare tipare sau pentru alte roluri foarte specializate, salariile pot ajunge până la 6.500 de lei (3.802 lei net), spun reprezentanţii brandului italian de lux.

Grupul italian de modă de lux Moncler va investi 10 milioane de euro în extinderea producţiei proprii pe care o are în România, la Bacău, şi într-o grădiniţă pentru copiii angajaţilor. Compania deţine deja, din 2015, o fabrică pe plan local, singura operaţiune de producţie deţinută direct de grup în afara Italiei, unde astăzi lucrează peste 1.100 de oameni. Noua clădire care se va ridica lângă fabrica deja existentă va presupune crearea a alte 300 de locuri de muncă, procesul de recrutare fiind demarat.

„Noua clădire va acoperi o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, repartizaţi pe două etaje. Moncler Industries Yield (nume sub care funcţionează fabrica din Bacău – n.red.) este singura unitate de producţie din afara Italiei deţinută de Moncler şi, odată cu extinderea fabricii, estimăm că peste 20% din producţia noastră globală anuală va fi realizată în fabrica din Bacău“, spune Luciano Santel, chief corporate & supply officer şi membru executiv în consiliul director al Moncler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO