Companii

Lucrările la 183 de kilometri de autostradă din vestul ţării încep în toamnă. Vedeţi aici cele patru segmente pe care se va lucra

Lucrările la autostrăzile între Nădlac şi Sibiu încep în toamnă

Autor: Neagu Lidia-Ileana

19.07.2011, 14:53 4810

Lucrările la autostrăzile de peCoridorul IV între Nădlac şi Sibiu vor începe în această toamnă şivor fi finalizate în 2013 şi 2016, a declarat marţi, la conferinţa"Mediafax Talks About Transport & Logistics", Eusebiu Pistru,secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

"În perioada septembrie-octombrievom începe lucrările la majoritatea tronsoanelor dintre Nădlac şiSibiu, iar firmele trebuie să ne prezinte la sfârşitul luniiproiectele pe care le-au pregătit", a spus Pistru pentru Mediafax.

Astfel, vor începe lucrările laautostrăzile Nădlac-Arad (38,9 km), Timişoara-Lugoj (35,6 km), untronson de 28 km din autostrada Lugoj-Deva şi Orăştie-Sibiu (82km). Termenul de finalizare este anul 2013, mai puţin un tronson de80 km din autostrada Lugoj-Deva, care va fi pusă în funcţiune în2016.

Lungimea totală a acestorautostrăzi se ridică la circa 183 de kilometri.

Potrivit lui Pistru, pe traseulCoridorului IV de la Constanţa la Arad a rămas un singur sector deautostradă fără finanţare, respectiv Sibiu-RâmnicuVâlcea-Piteşti.

"Este o valoare foarte mare, deaproximativ trei miliarde de euro, şi căutăm să găsim unparteneriat public-privat pentru a începe construcţia", a afirmatPistru.

România are aproximativ 300 km deautostradă finalizaţi, iar în lucru sunt aproape 280 de km.Tronsoanele finalizate se află între Bucureşti-Piteşti (111 km),Bucureşti-Cernavodă (151 km) şi Câmpia Turzii-Gilău (52km).

Tronsonul Câmpia Turzii-Gilău faceparte din Autostrada Transilvania, care are o lungime totală de 415km. Lucrările au fost începute în 2004, iar primii 42 de kilometriau fost daţi în folosinţă în 2009, iar restul de 10 km în anulurmător. Lucrările sunt sistate de la începutul anului din lipsă defonduri.

Referitor la autostradaBucureşti-Ploieşti, aflată în lucru, Pistru a spus că stadiul derealizare pe tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei este de 83%, iar pesectorul Moara Vlăsiei-Ploieşti de 55%.

Coridorul IV pan-european începeîn Germania, la Nurenberg, şi se continuă pe rutaPraga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prinNădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şiConstanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO